Navigeer naar boven

Datum en locatie

01.05.2015 - 31.05.2015
ART-Gallery.be
Nijverheidsstraat 16
8760 Meulebeke

Za. en Zo. van 11h tot 18h

Zhang Xiaogang

Onze collectie werd onlangs uitgebreid met de Chinese top-kunstenaar Zhang Xiaogang; met grote trots stellen we u graag deze internationaal gerenommeerde kunstenaar voor: Zhang Xiaogang.

Zhang Xiaogang werd geboren in 1958 in Zuid-China en woont en werkt momenteel in Beijing. De kunstenaar haalt zijn inspiratie voornamelijk uit oude foto's en familieportretten vanuit de periode van de Culturele Revolutie (tijdens dewelke hij opgroeide). Zijn werken zijn overwegend zwart-wit met vaak toevallige klodders kleur.Deze kleurvlakken kunnen op verschillende manieren opgevat worden. Ze geven de afbeeldingen enerzijds iets persoonlijks en kunnen daardoor gezien worden als een stukje individualiteit in de conformiteit van de Chinese massa. Anderzijds kunnen ze ook beschouwd worden als een barst in een masker van perfectie.

In 2011 werd een schilderij van Zhang Xiaogang nog geveild voor 10,1 miljoen dollar. De waarde van zijn werken stijgt exponentieel, van 1.000 tot 10 miljoen dollar per schilderij. Hiermee is Zhang dan ook de duurst verkopende hedendaagse Chinese kunstenaar. Mis deze unieke kans niet om uw collectie uit te breiden!

Bezichtigen