Navigeer naar boven

Lucy Slock 1956°

Lucy Slock werd geboren te Gent in 1956. Ze ontwikkelde haar aangeboren artistiek talent aan de Academie te Gent onder de professionele leiding van Jan Burssens en Karel Dierickx (1977-1981). Ze behaalde vele prijzen voor haar plastisch werk en kwam vaak aan bod in projecten rond vormgeving en/of design.
Op haar naam staan meerdere solo-tentoonstelllingen, maar ze nam ook deel aan talrijke groepstentoonstellingen. In haar schilderwerk speelt abstracte vormgeving een fundamentele rol. Haar thema is de natuur, niet de reële natuur van planten, bomen, gras en gewassen, maar de natuur zoals zij ze ervaart: een spel van kleuren, ritmes en licht. Lijnen gaan automatisch over in vormen die een organisch geheel suggereren. Vaak lijken haar doeken bedekt door meerdere lagen ondefinieerbare vegetatie. Ze zijn druk, soms verwarrend, maar blijven steeds harmonieus.
Lucy Slock is een buitenbeentje in ons kunstlandschap. Ze is bescheiden, eerder introvert, heel zelfstandig, houdt geen rekening met mode of trends. Haar stijl evolueert langzaam. Haar werk kan men beschrijven als eerlijk, fijngevoelig en gedreven.


Lucy Slock

Sorteer:

Lucy Slock

Sorteer: