Navigeer naar boven

Antoine Leclercq Brussel, 1983°

Antoine Leclercq, de getalenteerde Belgische beeldhouwer, heeft een boeiende achtergrond en een indrukwekkende artistieke reis gemaakt. Geboren in 1983 in Brussel, verliet hij op jonge leeftijd zijn geboorteland BelgiŽ om in Afrika en Frans-PolynesiŽ te wonen tot hij 18 jaar oud was. Zijn interesse in beeldhouwkunst en grafische kunst ontwikkelde zich parallel aan zijn diepe verbondenheid met de rijke wereld van wilde flora en fauna.
Antoine Leclercq liet zijn ervaringen en reizen hem natuurlijk leiden naar studies in landschapsarchitectuur. Hij werkte ongeveer tien jaar in grote architectenbureaus terwijl zijn interesse in abstracte monumentale kunst en het gebruik van staal groeide. Inspiratie vond hij bij gerenommeerde beeldhouwers zoals Eduardo Chillida, Bernar Venet, Philippe Hiquily, Constantin Br‚ncusi, Alexander Calder, Henry Moore, Isamu Noguchi, en Beverly Pepper.
Op 27-jarige leeftijd creŽerde hij zijn eerste monumentale sculptuur, gevolgd door privťopdrachten. Hij ontdekte het lassen van Corten-staal, een materiaal dat hij nog steeds bewondert. Zijn sculpturen zijn abstract, maar altijd doordrongen van menselijke expressie: beweging, balans, dans, harmonie. Na vele opdrachten besloot hij zich volledig op de beeldhouwkunst te richten. Zijn werken werden tentoongesteld op internationale kunstbeurzen en openluchttentoonstellingen. Een van zijn monumentale creaties, genaamd "Les Alliances", bevindt zich nu in de openbare ruimte in BelgiŽ. Antoine Leclercq's sculpturen zijn niet alleen abstract, maar ook levendig en harmonieus dankzij het gebruik van Corten-staal. Dit materiaal evolueert met de tijd en de seizoenen, net als de natuur zelf. Als autodidactisch beeldhouwer produceert Antoine al zijn werken zelf, behalve de zeer grote stukken .

Download catalogus

We hebben een prachtige sculpturencatalogus samengesteld met alle beschikbare kunstwerken. Deze catalogus is overzichtelijk en gemakkelijk te raadplegen. U kunt de catalogus hier downloaden. Als u vragen heeft over de verschillende sculpturen of hun prijzen, staan we u graag bij met advies.


Antoine Leclercq

Sorteer:

Antoine Leclercq

Sorteer:
Uit onze galerij

Verbergen